Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Op welke gebieden van fysiotherapie voor Rett syndroom mist er kennis?

Als onderzoekers bij het Rett Expertisecentrum Maastricht kunnen we altijd interessante onderwerpen bedenken om onderzoek naar te doen, maar de vraag is: wat vinden ouders en volwassen naasten, begeleiders en fysiotherapeuten zelf eigenlijk belangrijk in fysiotherapie voor personen met Rett syndroom?

Om hier een beeld van te krijgen, hebben wij uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar ouders en volwassen naasten, (ambulant) begeleiders, leerkrachten en fysiotherapeuten die betrokken zijn bij een of meer personen met Rett syndroom.

Wat?
We willen in kaart brengen:
– Wat belangrijke onderwerpen zijn voor fysiotherapie
– Op welke gebieden binnen de fysiotherapie nog kennis ontbreekt
Hierbij willen we de meningen van zowel ouders, als ook de (ambulant) begeleiders en leerkrachten. Daarnaast vinden we ook de meningen van de fysiotherapeuten zelf erg waardevol. Voor alle deelnemers geldt dat ze betrokken moeten zijn bij een persoon met Rett syndroom die momenteel fysiotherapie krijgt of dat het afgelopen jaar heeft gehad.

Hoe?
De eerste inventarisatie wordt uitgevoerd met online vragenlijsten. Het invullen daarvan zal ongeveer 15 minuten duren. De vragenlijst start met een toestemmingsformulier, en bestaat verder uit meerkeuzevragen en open vragen.
U kunt de vragenlijst hier vinden.

Daarna worden er een aantal focusgroep-interviews gepland, die online zullen plaatsvinden via Zoom. Deze zullen 1 tot 1,5 uur duren. Aan het einde van de vragenlijst wordt gevraagd of u interesse heeft om deel te nemen aan een focusgroep. Als u interesse aangeeft, krijgt u een e-mail met meer informatie, waarbij u altijd alsnog kunt aangeven dat u toch niet wilt participeren.

Wat is het doel?
Het doel is om inzicht te krijgen in belangrijke onderwerpen en kennisgebreken in fysiotherapie voor personen met Rett syndroom, vanuit de visie van ouders, begeleiders en fysiotherapeuten. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de onderzoeker, drs. Hanneke Borst.

Bedankt voor uw aandacht en we hopen dat u meedoet!
Drs. Hanneke Borst
Rett Expertisecentrum Maastricht
Email: h.borst@maastrichtuniversity.nl

Back To Top