skip to Main Content

Benefietconcerten Carmina Burana: €8.010,- voor Rett

In het weekend van 7 en 8 november vonden er in de Oranjerie in Roermond twee geweldige

benefietconcerten plaats. De aanleiding voor deze concerten was de boom die Huub Stapel eind 2012 in Heythuysen plantte om aandacht te vragen voor Rett syndroom en de NRSV. Op uitnodiging van Huub waren Michel Rijks en zijn vrouw Marleen daarbij aanwezig. Díe dag maakten ook zij kennis met de aanwezige Rett-meisjes en hun ouders. Vanaf dat moment nam Michel zich voor: ‘mocht ik ooit een iets voor een goed doel gaan organiseren dan doe ik dat voor de meisjes met Rett syndroom’.

En Michel maakte zijn gedachten waar! Hij nam al snel het voortouw in de organisatie van een benefiet. De concerten waren een initiatief van De Leudalzangers uit Heythuysen, in een geweldige samenwerking met Harmonie L’Union, Zanggroep Kazoo, Gemengd koor Melodia en Gemengd koor Con Amore, allen uit de

gemeente Leudal. De ruim 240 muzikanten en koorleden traden op tijdens twee uitverkochte voorstellingen. Sopraan Martine Reyners, tenor Pascal Pittie en bariton Koen van Agtmael zorgden voor de vocale invulling en voerden gezamenlijk een indrukwekkende uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff op. Maaike Widdershoven is een van de ambassadeurs van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging en zij bracht ook twee prachtige, gevoelige nummers ten gehoor. Tijdens het concert  overhandigde  Maaike Widdershoven een cheque met een bedrag van €8.010 aan Anja Versteeg-Peters uit Heythuysen. Dit resultaat voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging was even overweldigend als de concerten zelf.

Een speciaal woord van dank voor Michel Rijks, Ad Hesemans, Kees Fonville, Jack Rejnders en Kees van der Velden, organisatoren van De Leudalzangers voor dit fantastische initiatief.

-november 2015-
Back To Top
X