skip to Main Content

Dreamnight at the Museum 2012

Het is donker en stil om haar heen. Dit is waar ze altijd van gedroomd heeft. Haar handen wringen van opwinding. Dan houdt ze even haar adem in. Hoorde ze dat goed? Ingespannen luistert ze en kijkt vragend naar haar broer. Dan klinkt daar de stem, nu beter hoorbaar, opnieuw: “Alle bommen en granaten, enteren”. Haar broer buigt zich voorover en fluistert in haar oor; “Ik heb je toch gezegd dat het museum ’s nachts tot leven komt”.

Geïnspireerd door de succesvolle ‘Dreamnight at the Zoo’ organiseert het Maritiem Museum Rotterdam als eerste Europese museum op zaterdag 24 maart 2012 van 18:00 tot 22:00 uur een ‘Dreamnight at the Museum’. Kinderen worden op deze avond als echte VIMK’s (Very Important Museum Kids) ontvangen in het museum, met allerlei leuke activiteiten, muziek en dans. De doelstelling van de avond is, net als bij ‘Dreamnight at the Zoo’, om één avond per jaar de deuren van het museum gratis te openen voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden, zodat ze hun zorgen even opzij kunnen zetten.

In totaal worden door het museum maar 150 kinderen uitgenodigd, die samen met hun familieleden deze avontuurlijke avond beleven. De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging heeft voor 30 meisjes en vrouwen en hun familieleden een uitnodiging ontvangen.

Wil jij dus ook op avontuur in het Maritiem Museum te Rotterdam, meldt je dan snel aan door het aanmeldingsformulier in te sturen

Dus;

Wanneer: Zaterdag 24 maart 2012

Tijd: 18.00 uur tot 22.00 uur

Waar: Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

Het is donker en koud als ze naar de auto lopen. Zijn zus is inmiddels in de rolstoel in slaap gevallen. Een vermoeiende maar leuke avond ligt achter hen. Hij draait zich nog even om en kijkt naar het grote donkere gebouw. Achter een open raam ziet hij, slechts verlicht door de maan, een man staan wuiven met, naar het lijkt, een kapiteinspet in zijn hand. Een laatste groet klinkt door de nacht;”Landrotten, tot ziens”.

Back To Top
X