EEN 2 DAAGSE INSPIRERENDE CURSUS COMMUNICATIE MET EN
BEGINNEND GELETTERDHEID BIJ MENSEN MET RETT SYNDROOM

 

11 EN 12 NOVEMBER 2016 VAN DER VALK HOTEL HOUTEN
SPREKERS: SUSAN NORWELL (USA), HECTOR MINTO (UK), GILL TOWNEND (UK/NL)
VOOR: LOGOPEDISTEN, OC SPECIALISTEN, OUDERS EN VERZORGERS

 

 

Steeds meer wordt duidelijk dat mensen met Rett Syndroom betekenisvol kunnen communiceren. Zij kunnen dit vermogen echter alleen ontwikkelen, als wij in hen geloven en hen zo goed mogelijk ondersteunen en onderwijzen. De middelen hiervoor maken steeds meer mogelijk. Hoe kunnen wij door het gebruik van zowel low-tech als high-tech hulpmiddelen met ze praten? Hoe kunnen we ze uitdagen het beste uit zichzelf te halen?

Rett Education is opgezet om de beste onderwijsmethodes bij Rett syndroom te promoten. Het doel is logopedisten, onderwijzers, zorgverleners en ouders bijeen te brengen, richtlijnen voor de “best practice” te ontwikkelen en vaardigheid in communicatie met mensen met Rett syndroom te optimaliseren.

Op vrijdag 11 november zijn er plenaire sessies van Susan Norwell, Hector Minto en Gerna Scholte die hun ruime ervaring met ons delen. Zij spreken met ons over de hindernissen die mensen met Rett ervaren in communicatie en tonen strategieën om deze hindernissen te omzeilen. Ook zal er aandacht zijn voor het beginnen met leren lezen en schrijven Op deze dag worden zowel low-tech als high-tech materialen gebruikt ter ondersteuning van de communicatie. De presentaties zullen in het Engels zijn maar middels een headset kunt in het Nederlands meeluisteren!

Susan Norwell en Gerna Scholte gaan op zaterdag 12 november het geleerde van vrijdag met de deelnemers in de praktijk te brengen. Om deze dag goed met elkaar te kunnen oefenen, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; maximaal 100. Met de eigen (oogbesturings)computer en software kunnen communicatietechnieken worden geoefend.  De presentaties zullen voornamelijk in het Engels zijn maar middels een headset kunt in het Nederlands meeluisteren!

Wij hopen, dat we op deze dagen vele therapeuten, onderwijzers en ouders van mensen met het Rett syndroom mogen verwelkomen

 

 

Sponsoracties


Actueel


Agenda


    Geen evenementen

Boompjes voor Rett