Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

In deze video’s vertellen specialisten en ouders over het Rett syndroom, hun kinderen en de impact op het gezin. Veel van de informatie is nog steeds actueel en de ervaringen herkenbaar. 

In deze video uit 2013 (5 minuten) zien we o.a. Linde en Nathalie, 2 meiden met Rett syndroom en geven hun ouders uitleg over het syndroom en vertellen zij over de impact van het syndroom op het gezin. Daarna volgt een mooie compilatie op muziek van de stoerste kinderen van Nederland.

In deze video uit 2009 (35 minuten) worden de gezinnen van Annika, Laura en Margo, 3 meiden met Rett syndroom, gevolgd in hun dagritme. Hun ouders vertellen over de impact op het gezin. We zien onze ambassadeur Bartho Braat in contact met Menina. Het document is opgedragen aan Kate, zij is in 2006, op 12-jarige leeftijd al overleden. Haar moeder vertelt over haar. Haar ouders hebben na haar overlijden geld opgehaald om deze film te maken om Rett syndroom meer bekendheid te geven. Dr. Eric Smeets was lang dé Rett specialist van Nederland en België en vertelt over het Rett syndroom.
Annika is één van de Rett meisjes die te zien zijn. Zij is helaas in 2021 op 27-jarige leeftijd overleden.

Back To Top