Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Gertrude is moeder van Vivian van 8 jaar. Vivian heeft het Rett syndroom. Gertrudes schoonzus zingt in een koor, bij de Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans in Waddinxveen, dat jaarlijks een goed doel kiest voor een doneeractie. Dit keer hebben ze voor de NRSV een heel mooi bedrag opgehaald van €642,85. Hartelijk dank!

Schoonzus had de NRSV aangedragen als goed doel. Ze zet zich graag voor anderen in en Vivian heeft een speciale plek binnen de familie. Omdat ze zelf weleens een oppasmoment meemaakt begrijpt ze enigszins hoe intensief de zorg kan zijn.

Gertrude heeft bij het koor eerst een presentatie gegeven over Vivian en het Rett syndroom. Er waren meer bekenden bij, maar zij weten niet altijd precies wat Vivian nou heeft en hoe het leven er dan uit kan zien. Op deze manier kon Gertrude een inkijkje geven in het leven met Rett syndroom, wat haar veel meelevende reacties opleverde. Heel fijn als de omgeving zo wat meer weet van de impact van het syndroom op een kind en het hele gezin.

Back To Top