Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Vrijdag 19 mei jl. leverde de eerste pilotbijeenkomst met netwerkexperts over ontwikkeling enthousiaste reacties op van de aanwezige ouders, kinderen en begeleiders. De experts van de netwerken Rett syndroom & Logopedie, Fysiotherapie en Educatie (Gerna, Hanneke en Kitty) waren in Nieuwerkerk aan de IJssel op een kinderdagcentrum om daar hun kennis en ervaring direct toegankelijk te maken voor ouders die lid zijn van de NRSV en hun kinderen. 

In sessies van 45 minuten kregen de ouders advies en coaching op het gebied van fysiotherapie, logopedie en educatie. Eén van de aanwezige meisjes had een heel team begeleiders meegenomen. Haar betrokken fysiotherapeuten, logopedist en begeleider van het KDC wilden graag leren! Ze hadden deze dag speciaal tijd gemaakt om ook aanwezig te zijn en hun vragen te kunnen stellen. Ook Mariëlle van den Berg was aanwezig vanuit het bestuur van de vereniging. Er was ruimte voor een gezamenlijke lunch en het uitwisselen van ervaringen. Fijn om elkaar zo te ontmoeten. Ouders en begeleiders gingen naar huis met praktische antwoorden op hun vragen.

Volgende bijeenkomst in het noorden
Het is de bedoeling om in het najaar opnieuw een bijeenkomst te plannen. We zoeken naar een plek in het noorden van Nederland. Weet jij een locatie? Of wil je graag deelnemen? Stuur dan een bericht naar hanneke.borst@rett.nl.

 

Back To Top