Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Wat een fijne familiedag was de editie van 2024! Zaterdag 8 juni kwamen ruim 40 mensen met Rett syndroom, van jong tot ouder, én hun gezinnen met ruim 200 mensen naar Hof van Eckberge in Eibergen. Het was prachtig weer voor zo’n dag en we hebben vooral blije gezichten gezien. Mooi dat iedereen er zo van heeft kunnen genieten, we kregen al positieve reacties. De locatie was top, er waren leuke activiteiten. Heel fijn dat Hof van Eckberge ook geholpen heeft met de organisatie van dit belangrijke evenement voor onze vereniging en het op de dag zelf ons zo goed naar de zin maakte.

Leuke activiteiten
Genoeg ruimte op het grote terras om lekker met elkaar bij te praten of nieuwe mensen te ontmoeten. Flink wat speelruimte voor de kinderen, buiten en binnen. Ook de waterspeeltuin werd goed gebruikt! Een mooi stuk om te lopen buiten en even de rust op te zoeken, met verschillende dieren. Een grote snoezelruimte om even echt te chillen. Een mooie verschoningsruimte. Op de midgetgolfbaan, de bowlingbaan en in de lasergame area werden fanatieke wedstrijdjes gespeeld. Alles was goed toegankelijk, ook met alle rolstoelen. Maarten Reimes, directeur van Hof van Eckberge, heette iedereen welkom in de ochtend. Hij vertelde ons na afloop dat zo’n dag nu precies is waarom zij zoveel inclusiviteit in hun concept geïntegreerd hebben.

Lekker eten en drinken
Er werd goed voor ons gezorgd qua lekkers bij de ontvangst, met een uitgebreide lunch en nog een lekkere snack aan het einde van de dag. Ook bij de cocktailbar was het steeds druk.
Er werden prachtige bellen geblazen rondom het terras. Je kon een grappige foto maken bij het fotokastje die meteen werd afgedrukt. Er werden karikaturen geschetst en we zagen mooie geschminkte gezichten en ballonnendieren.

Herkenning
Erg leuk om veel broers en zussen, opa’s en oma’s en betrokken zorgverleners te zien. Fijn om zo’n dag met elkaar mee te maken. We zagen dat ouders die voor het eerst kwamen, elkaar opzochten. De herkenning die je vindt bij elkaar is zo waardevol.

Foto’s
Er zijn mooie foto’s gemaakt door onze vaste fotograaf Perro de Jong, hartelijk dank! Ze geven een prachtig beeld van het plezier en het contact op alle plekken van het park.
De foto’s van het fotokastje hebben we deze week via een link in een e-mail doorgestuurd naar alle deelnemers.

Bedankt
Iedereen die er was natuurlijk hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid op deze mooie dag. Ad en zoon Lucas bedankt voor de organisatie en al het voorwerk. Gezellig én nuttig dat onze netwerk coördinatoren Gerna, Hanneke en Kitty er ook waren. Zij hebben diverse vragen van ouders kunnen beantwoorden.
Ook hartelijk dank aan Maarten en zijn medewerkers van Hof van Eckberge.
Top dat er een grote groep vrijwilligers aanwezig was die de hele dag met van alles wilden helpen, vrienden van het gezin van Marijn van Giezen.

Over 2 jaar weer
Elke 2 jaar proberen we een familiedag te organiseren. Mocht je interesse hebben om een volgende keer mee te helpen in de organisatie, dan horen wij dat graag via info@rett.nl.


Back To Top