Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

De familie Wolfert verzamelde in Zeeland veel materialen voor Oekraïense Rett families met dank aan diverse Rett gezinnen uit het hele land.

Moeder Alina komt uit Polen en heeft alles gesorteerd en de inhoud vertaald naar het Pools.
Hun dochter met Rett syndroom, Agnieszka, heeft ijverig meegeholpen met het inpakken en stapelen. Ze begrijpt heel goed wat er aan de hand is. Zondag is vader Jan met een Rode Kruis bus die beschikbaar is gesteld, vol medicijnen, kleding, sanitaire producten, luiers, een tillift, buggy en speelgoed naar Warschau gereden.
Hij werd hartelijk ontvangen door de mensen van de Rett vereniging in Polen die de verdeling en het transport verder verzorgen.
Voor Jan was het een lange, zware rit: “Het geeft me wel een goed gevoel dat ik dit heb kunnen doen.”

Het is moeilijk en veel werk om met alle Rett gezinnen in Oekraïne in contact te komen. Dat het werkt blijkt wel uit het feit dat al een aantal gezinnen Oekraïne hebben kunnen verlaten en veilig in o.a. Italië, Duitsland, Polen, Finland en België zijn. Rett Syndrome Europe richtte snel een internationale Facebook groep op en via alle contacten is dat dus voor een aantal gezinnen goed gelukt.
Ook worden er door koeriersdiensten medicatie en andere spullen naar gezinnen in Oekraïne gebracht die zijn achtergebleven, Jan noemt dat ‘de échte helden’.

Pawel, voorzitter van de Poolse Rett vereniging en zelf ook vader van een meisje met Rett syndroom,  stuurt nog een bedankbericht:
“Hello everyone, I would like to thank Jan Wolfert for transporting your belongings for children from Ukraine. Thank you for the packages with medicines and other things that you sent individually and in the transport of Jan. There is plenty of it. From tomorrow, I will have a lot of work to sort everything.”

Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen.

Back To Top