Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland
Maaike Widdershoven

Maaike Widdershoven

Rett-Ambassadrice Maaike Widdershoven

Maaike WiddershovenNaast Bartho Braat en Lone van Roosendaal heeft Maaike Widdershoven zich als ambassadrice aan de NRSV verbonden.
Zij vertelt zelf hoe het Rett Syndroom haar geraakt heeft.

Tijdens de theatertournee van Aspects of Love, waar in ik de rol van Giulietta speelde, leerde ik Anja en Bas Versteeg en hun kinderen kennen. Lone van Roosendaal, ambassadrice van de NRSV, stelde mij aan Anja en Bas voor, toen we in Roermond in het theater stonden. Er ontstond al snel een band tussen Anja en mij. Ik vind het zo ontzettend bijzonder wat ze allemaal voor elkaar krijgt, ondanks of misschien juist wel door alle heftige, emotionele en fysieke uitdagingen. Anja vertelde mij dat ze zichzelf pas sinds een paar jaar had terug gevonden; “de emotionele verwerking rondom onze Rett-dochter Menina heeft een plek gekregen en nu de jongens groter zijn, kan ik naast moeder ook weer vrouw zijn”. Dat ging bij mij rechtstreeks mijn ziel in. Ik heb zelf een man en een dochtertje van vier jaar en zij is gezond. En het breekt mijn hart als ik denk aan wat voor ramp of ziekte haar zou kunnen overkomen. Maar dan zie ik Anja en Bas, die boven alles veel liefde steken in hun kinderen en voor iedereen nog steeds veel aandacht hebben. Dan denk ik: hun hart is ook niet gebroken, zij hebben een fantastische band met elkaar en zijn er voor elkaar, ondanks de zware zorg die ze hebben. Dat is een groot voorbeeld. Daar heb ik enorm van geleerd.

Je moet zeilen op de wind van vandaag…

Dus toen Anja over de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging sprak en over het plan van een benefiet vertelde, dachten Lone en ik: dat gaan wij oppakken! Met als prachtig resultaat, de Rett Alert avond in Amsterdam. Anja heeft aan mij gevraagd of ik ambassadrice wilde worden van jullie vereniging. JA!! IK WIL!! Ik hoop dat ik de komende tijd nog veel families mag ontmoeten. En veel van jullie kan leren. Ook onze beste vrienden hebben een kindje met meerdere beperkingen, dus van dichtbij zie ik hoe zwaar het is en hoeveel kracht, of beter nog veerkracht, je moet hebben om je staande te kunnen houden. Jullie hebben mijn respect en mijn hart heeft Anja voor jullie gewonnen. Ik zou eigenlijk iets over mezelf vertellen, maar dat doet er niet zoveel toe. Alles is te vinden op internet. Wat ik belangrijker vind, is dat ik trots ben om jullie ambassadrice te zijn.

Warme groet,

Maaike Widdershoven

maart 2013

Back To Top