Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Beddenrace levert € 1023,75 op

Weer zo’n geweldige en sportieve donatie! Hartstikke bedankt Esmé en Judith voor dit mooie bedrag en wat een mooie prestatie van jullie. Hieronder het volledige verslag.

Nadat wij, Esmé Kraaij en Judith Ridder, samen twee keer een hardloopwedstrijd van 10 km hadden gelopen, is het idee ontstaan om op 30 augustus jl. mee te doen met de beddenrace van Langedijk. Een beddenrace wordt met twee deelnemers gelopen waarbij ene deelnemer het bed stuurt en de andere deelnemer achter het bed loopt en probeert het bed zo snel mogelijk voort te bewegen door aan de handgrepen het bed vooruit te duwen. Tijdens het racen wisselen stuurman en loper elkaar af. De beddenrace van Langedijk staat bekend om de zwaarste in de regio, omdat er 2,5 uur gelopen moet worden.

Als deelnemer aan de beddenrace is het ook mogelijk om voor een goed doel te lopen en onze keuze was al heel snel gemaakt om dit voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging te doen omdat we beiden wel iemand kennen die met het Rett Syndroom te maken heeft. Wij hebben een aantal bedrijven in de regio aangeschreven en voordat we aan de start verschenen hadden we al een bedrag van € 250,–. Echt super! Tijdens de beddenrace zelf kan het publiek ook nog geld doneren. Mede dankzij twee hele lieve dametjes die voor ons met een collectebus langs het publiek liepen, is er in totaal € 523,75 opgehaald. Deze beddenrace kon voor ons niet meer stuk, naast een tweede plaatst in de Topklasse dames ook nog zo’n mooi bedrag bij elkaar gelopen!

Op vrijdag 5 september jl. was de officiële premie uitreiking en wat wij niet wisten is dat er door de regionale Rabobank ieder jaar ook een verenigingsprijs t.w.v. € 500,– wordt uitgereikt. Wij waren dan ook zeer blij verrast dat wij ook deze cheque in ontvangst mochten nemen. Ons beddenrace avontuur kon niet mooier eindigen en vol trots zullen wij het bedrag van in totaal € 1023,75 aan u overmaken!

september 2014

Back To Top