Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Op 13 april was er in Bergen een verrassende Moving Memory avond georganiseerd door Lionsclub Noord-Kennemerland. Na koffie en een welkomst gebakje van de plaatselijke bakker, werd de avond geopend door de voorzitter van de activiteitencommissie Thomas Leijen. Het goede doel van deze avond was de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. Een voor velen nog onbekend doel, ingebracht door Ron Verburg, opa van de zevenjarige Bo Verburg met het Rett syndroom. In de filmzaal werden een aantal kavels, ter beschikking gesteld door bedrijven en particulieren, door de veilingmeester aan de man gebracht. Wie wil er naar huis met een weekendje weg in Duitsland voor een zacht prijsje? En wie neemt die drie zonnepanelen mee? Wie biedt? Eenmaal, andermaal……die mijnheer achter in de zaal, nee ik zie hier aan mijn linkerzij een dame.

Maar het is nog steeds spotgoedkoop, een tochtje met een sloep, met als vertrek en aankomstpunt het huis van de familie Verburg, alwaar na afloop een heerlijk etentje wordt aangeboden door Chantals Mengelmoes. Wie wil dit nu niet…. En zo werden de 6 kavels aan de man/vrouw gebracht.

De opbrengst van deze avond zou door de NSGK worden verdubbeld. Terwijl de bedragen werden opgeteld, nam Maaike Widdershoven het woord. Zij vertelde de aanwezigen over haar kennismaking met Rett syndroom en waarom zij zo blij is om als ambassadrice van de NRSV vanavond aanwezig te zijn. In afwachting van de cheque besloot Maike spontaan om het publiek te verrassen met een lied en zong zij, uit de West Side Story het prachtige lied ‘Somewhere’.

Prachtig, en het werd nog beter. Vice-voorzitter Ad Schenk overhandigde, namens de Lionsclub, een cheque van maar liefst € 9000,– aan Maaike. Wat een geweldige opbrengst voor de NRSV.

Ad Linsen bedankte, namens het bestuur van de NRSV, alle aanwezigen en in het bijzonder de opa van Bo voor de deze geweldige avond met een heerlijke fles Rett-wine.

Daarna volgde de vertoning van de film “La famille Beliér”. Een Franse komedie met een emotioneel randje; een film die ik iedereen van harte kan aanbevelen. De mooie avond werd afgesloten met een drankje en hapjes in de foyer.

Yolanda van Boven

Back To Top