Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Volgende week van maandag 13 t/m zaterdag 18 november is het collecteweek voor stichting Het gehandicapte Kind. Hier doen we al langer jaarlijks aan mee, omdat we vinden dat Het Gehandicapte Kind belangrijke dingen doet voor alle gehandicapte kinderen. Maar ook omdat de opbrengst van ‘onze’ collectanten voor 50% naar onze eigen vereniging gaat! Dat helpt ons om onze eigen activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

Samen spelen
Het Gehandicapte Kind vraagt aandacht voor het feit dat te veel kinderen met een handicap elke dag alleen moeten spelen. Alleen spelen maakt je eenzaam. Voor de rest van je leven. Met de opbrengst van de collecte zorgen zij ervoor dat kinderen met een handicap kunnen spelen, sporten en leren sámen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Want geen enkel kind mag eenzaam zijn vanwege een handicap.
“Kinderen met een handicap moeten ook onderdeel zijn van deze maatschappij.”

Online collectebus
Er gaan door het land heen weer diverse collectanten mede namens onze vereniging op pad in hun buurt. En daarnaast is er ook weer de mogelijkheid om een online collectebus aan te maken. Dat heb je zo gedaan via deze link en je kunt je collectebus heel makkelijk delen met je eigen familie en kennissen via bijvoorbeeld Whatsapp en verschillende social media kanalen.
De online collectebussen blijven doorlopen tot 1 december, dus er is genoeg tijd om deze te delen en er aandacht voor te vragen.

Als je online gaat collecteren, wil je dan via info@rett.nl doorgeven dat je mee doet aan deze collecte en je naam en emailadres doorgeven dat je opgeeft bij de aanmaak van je collectebus? Dan kunnen wij zorgen dat de opbrengst van jouw online collectebus voor 50% naar onze vereniging gaat.

Als je niet zelf wilt collecteren, maar wel een bijdrage wilt doen of de online collectebus van de NRSV wilt delen, dat kan ook, heel graag!

Help je mee? Hartelijk dank alvast!

Back To Top