Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Succesvol benefietweekend voor Rett € 6120,12

‘Swinging en Spinning voor Rett’ was het thema van de eerste editie van het benefietweekend (14 & 15 december 2013)  dat in het teken stond van geld inzamelen voor onderzoek naar het Rett syndroom. De stichting ‘Rett mijn toekomst’ organiseerde, samen met het Donckhuys en van Gils Sport & Fitness, in de Cammeleur in Dongen sportieve en muzikale activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 250 meisjes in Nederland die lijden aan dit ernstige syndroom. Geld voor onderzoek naar scoliose, één van de ernstige gevolgen van deze ontwikkelingsstoornis die alleen meisjes treft, is hard nodig om deze meisjes een betere toekomst te kunnen geven. Rogier Balk, vader van Rett meisje Lisa, vormt samen met Eric de Jong, Robbert van Oosterum en Peter van Gils (van Gils Spot & Fitness) de drijvende kracht achter dit initiatief.

Het evenement ging enthousiast van start met een budotoernooi en aansluitend op de kerstmarkt in Dongen barstte het muzikaal spektakel ‘swinging voor Rett’ los, met de bands ‘de Uitslaopers’ en ‘Cover up’.  Het publiek kon stemmen op bepaalde nummers én geld doneren aan de NRSV, de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging.

Op zondag 11.45 uur opende actrice en gouden kalf winnares, zangeres én Rett ambassadrice Hadewych Minis ‘Spinning voor Rett’. Na een korte uitleg van Hadewych over  Rett en aanmoedigingen voor de deelnemers gingen de fietsers van start. Op de schermen verscheen een videoclip over Rett. Ondanks de stevige beat was het muisstil in de zaal. De beelden spraken voor zich en lieten een diepe indruk achter in de zaal. Of zoals veel deelnemers zeiden; “we wisten meteen waarvoor we op de fiets zaten en het we-gevoel zat er dan ook meteen in”. Het was alweer de derde keer dat dit evenement georganiseerd werd en met 112 deelnemers was ook deze editie weer succesvol. Maar liefst 6 uur lang werd er gefietst en aangemoedigd door mensen die hun steentje wilden bijdragen aan dit mooie en belangrijke doel: de kwaliteit van leven van de Rett meisjes verbeteren. Peter van Gils (eigenaar van Van Gils Sport & Fitness), Eric de jong (manager bij van Gils Sport & Fitness) en Rogier Balk (vader van Rett meisje Lisa) kregen uit handen van  Anja Versteeg-Peters (bestuurslid NRSV) een bijzonder beeldje voor het organiseren van alweer de 3e Spinning voor Rett.  Mede door hun inzet heeft het Rett Syndroom meer bekendheid gekregen.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd weekend waarin het Rett syndroom meer bekendheid heeft gekregen.

Namens van Gils Sport & Fitness, Donckhuys, de NRSV maar vooral de Rett meisjes: dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en betrokkenen voor een hartverwarmende en succesvolle actie! De eerste aanmelding voor volgend jaar is al binnen want Hadewych Minis heeft tegenover de hele zaal beloofd om volgend jaar mee te spinnen!

december 2013

Back To Top