Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Lees mee in deze serie waarmee we inzicht geven in de gevolgen van de Coronamaatregelen voor Rett kids en hun gezinnen.

Dochter Darryl, bijna 28 jaar, woont in een prachtige woonvoorziening. Daar heeft zij haar eigen appartement. Het is in de buurt van haar ouders Hans en Bianca en zij bezoeken haar ieder weekend. Genietend van de knuffels en kletspraatjes die ze op de Tobii tevoorschijn tovert.

Bianca: “Nu dit vreselijke virus de wereld teistert, is ons contact van het ene op het andere moment verbroken. Wij mogen haar niet meer bezoeken. Hartverscheurend.”

Omdat Darryl op de begane grond woont, bedacht Bianca een mogelijkheid om haar toch te zien. Door de tuindeur op een kiertje te zetten kon Bianca haar voorlezen en tegen haar kletsen. “Ook al was het contact niet volmaakt, even was mijn verdriet over de gedwongen afstand verdwenen, zo blij dat ik haar even kon zien en Darryl mij kon horen.”
Toch zijn ook deze kleine geluksmomentjes niet vanzelfsprekend. De spontane bezoekjes worden niet door iedereen als positief ervaren en Bianca en Hans mogen nu alleen op afspraak eenmaal per week een raambezoekje brengen aan hun dochter.

Bianca besluit: “Dit hele coronagebeuren verscheurt mij, juist omdat Darryl niets begrijpt van het hoe en waarom de wereld zo veranderd is. Op 30 april is Darryl jarig en dan hang ik slingers en ballonnen in haar tuintje.”

Back To Top