Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Oktober is Rett Awareness maand. We delen mooie, indrukwekkende en openhartige verhalen.

Jeannet is al 30 jaar werkzaam in de zorg. Door te werken vanuit het Persoonsgebonden budget kan zij kinderen of volwassenen zorg en begeleiding geven in de huiselijke omgeving. Bij de familie Goddard  maakt zij deel uit van een PGB-team. Jeannet vertelt enthousiast over haar werk met en voor Sarina.

Lees en deel dit verhaal in je familie en vriendenkring, op het (K)DC en aan professionals om meer mensen bewust te maken van Rett syndroom en kijk eens op onze website.

Jeannet haalt veel voldoening uit haar werk in het gezin van Sarina

Sinds een paar jaar werk ik met veel plezier voor Sarina, met Rett syndroom. Sarina is zeven jaar en heeft dag en nacht verzorging, begeleiding en toezicht nodig. Er zijn verschillende momenten waarop ik het gezin ondersteun.

Twee avonden per week neem ik de zorg over, zodat ouders even eigen tijd hebben. Daarnaast heb ik wekelijks een slaapdienst. Dan slaap ik bij Sarina op de kamer, zodat de ouders een nacht goed door kunnen slapen. Om de week ga ik een dag met Sarina naar een reguliere school in Meerstad. Sarina vindt dit geweldig en geniet van de interactie met haar klasgenootjes. Ze kan met behulp van de Tobii, haar spraakcomputer, het programma van school op haar eigen tempo volgen. Ik begeleid haar tijdens het leren, de eet- en drinkmomenten en de persoonlijke verzorging.

Omdat de zorg voor Sarina altijd doorgaat, ben ik twee keer mee geweest op vakantie. Het is fijn dat ik als pgb’er op al die verschillende momenten kan worden ingezet. Fijn voor het gezin, zodat ouders meer tijd hebben voor hun oudste dochter Caitlynn (9), voor elkaar of voor zichzelf. Fijn voor Sarina, omdat ik haar kan ondersteunen in haar ontwikkeling.

Ik ben blij met de diversiteit in mijn werk. Ik geniet van het samenzijn en leuke dingen doen, dat geeft me veel voldoening. Je groeit echt naar elkaar toe en ik word liefdevol opgenomen in het gezin Goddard. Ik zou niet anders meer willen!

Back To Top