Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Voor (volwassen) Rett-kinderen is bewegen geen gegeven. Hoe kunnen we hen toch in alledaagse situaties ondersteunen om de best mogelijke conditie te krijgen en behouden? Welke nieuwe kennis is verworven de afgelopen jaren, wat adviseren de professionals en welke ervaringen hebben ouders opgedaan?

Op vrijdag 19 oktober aanstaande wordt het symposium ‘Rett beweegt’ georganiseerd. We verdiepen ons deze dag in alle facetten van beweging, ondersteuning en houdingscorrectie. Besproken zal worden welke behandelingen mogelijk zijn en wat bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie, hydrotherapie of hippotherapie kan betekenen voor kinderen met Rett.

Na de lunch zullen we in een aantal kortere, interactieve lezingen specifieke onderdelen van bewegingsproblematiek en -ondersteuning bij Rett bespreken, zoals ergotherapie, longconditie bij scoliose en revalidatie. Gedurende de dag kunt u aantal ondersteunende middelen nader bekijken en extra kennis opdoen op de informatiemarkt. We sluiten de dag af met borrel.

Sprekers die deze dag aan bod komen zijn onder andere Professor Meir Lotan, Professor Lodewijk van Rhijn en fysiotherapeut Hanneke Borst.

Kick-off netwerk fysiotherapie

In de middag vindt er voor fysiotherapeuten die het netwerk ‘Fysiotherapie voor Rett’ gaan vormen een kick-off sessie plaats. De kick-off bestaat uit een separate sessie met prof.dr. Meir Lotan (fysiotherapeut, Ariel University, Israël) en prof. dr. Lodewijk van Rhijn (orthopedisch chirurg, Maastricht Universitair Medisch Centrum). Zij vertellen onder andere over conservatieve en operatieve interventies bij scoliose. De sessie vindt plaats onder begeleiding van Hanneke Borst en is er voldoende ruimte voor casuïstiek en discussies. Voor fysiotherapeuten die deelnemen aan het netwerk geldt 50% korting op het inschrijftarief.

Meer informatie

Het symposium vindt plaats in Van der Valk Hotel Houten en duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Zoals gebruikelijk is ook deze bijeenkomst weer bestemd voor ouders, verzorgers en voor professionele zorgverleners. Vanzelfsprekend zijn ook de Rett-dames (m/v) zelf van harte welkom, inschrijving voor hen is gratis.

Back To Top