Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Na het overlijden van zijn tweejarige zoontje David* met FOX G1 (een variant van het Rett syndroom) verliest Bas Adema zichzelf in het verdriet. Hij stort in. Gelukkig vindt hij de juiste hulp en probeert hij zijn leven weer op te pakken. Fietsen helpt daarbij en geeft hem houvast. Gewoon nergens aan denken en trappen!

Langzaam hervindt hij zichzelf, fietsend door de polder. Het fietsen laat hem niet meer los. Terwijl hij vele kilometers achter zich laat, ontstaat de behoefte iets te doen wat niet alleen hem gelukkig maakt. Hij wil weten waarvoor hij leeft. Zo ontstaat Biking for Reason, lekker fietsen met een doel!

Maandag 16 mei 2022 startte Bas zijn eerste fietstocht. In acht dagen dwars door de Benelux. Het goede doel van deze trip is de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. Bedankt voor de mooie opbrengst Bas!

Bas vertelt over zijn avonturen;
“Ik kijk terug op een fantastische fietstocht! Zoveel prachtige dorpjes, steden, meren, rivieren en landschappen gezien. Iedere dag zat ik gemiddeld 10 uur op de fiets en heb ruim 850 kilometers afgelegd. Zonder lekke band, met heel veel bidons vol sportdrank en energierepen.

Het was een mooie beleving, met hoogte- en dieptepunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Het ene moment scheen de zon, het volgende moment zat ik in een zware regen- of onweersbui.

De meeste kilometers heb ik genoten, maar af en toe zat ik er helemaal doorheen. Het fietsen door de heuvels was pittig, maar opgeven was geen optie. Op die momenten belde ik mijn vrouw. Na het horen van haar stem en bemoedigende woorden, kon ik weer verder.

Ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen en mogen doen. Deze prestatie heb ik geleverd met ons zoontje David in gedachten, en voor het goede doel, de Nederlands Rett Syndroom Vereniging.

Dankzij de donaties heb ik maar liefst €1545,- bij elkaar gefietst.
Hopelijk draagt dit bij aan een prachtige, mooie en onvergetelijke Rett familiedag op 18 juni 2022.”

Bas en Orly hebben twee zoons, Noah van 15 en hun sterrenkindje David. Zij vertellen over het leven van hun jongste zoontje, dat naast groot geluk, ook zoveel verdriet bracht.

*David, in liefde geboren, in liefde losgelaten

Lees hun verhaal via deze link.

 

Back To Top