Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

In de aanloop naar ons symposium over Educatie op vrijdag 3 november a.s. stellen wij elke spreker van die dag een aantal vragen. Zo krijg je alvast een beetje een idee wat je kunt verwachten van de presentaties van al deze sprekers. De eerste die we deze vragen stellen is Kitty van der Werff.

Wie ben je?
Mijn naam is Kitty van der Werff, 46 jaar. Volgend jaar werk ik 25 jaar in het onderwijs. Ik heb voornamelijk in het Speciaal Onderwijs gewerkt, daarnaast ben ik een aantal jaar Ambulant Begeleider geweest en draag ik de Vrijeschool pedagogiek een warm hart toe.
Ook ben ik coördinator van het netwerk Rett Syndroom & Educatie voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging.

Hoe ben je betrokken (geraakt) bij Rett syndroom?
In 2018 maakte ik ’toevallig’ kennis met een jong meisje met Rett en haar ouders. Vlak daarna werd ik gevraagd om, op een KDC in Amstelveen, het onderwijs voor 7 jongeren op te zetten.

Wat raakt je als het om (EMB en) educatie gaat?
Wat raakt me niet. Er is over dit onderwerp zoveel moois te vertellen. Iedere keer raakt het me weer als ik zie over hoeveel wijsheid mijn studenten beschikken.

Wat wil je ons vertellen in je presentatie?
Ik wil vooral vertellen over mijn ervaringen, dat het naast heel erg mooi soms ook moeilijk kan zijn. En dat ik heb ontdekt dat de moeilijke dingen eigenlijk kansen zijn!

Wat hoop je dat we onthouden van je verhaal?
Iedereen heeft de mogelijkheid in zich om zich te ontwikkelen!
Op iedere leeftijd is er iets dat je kunt doen op het gebied van educatie of ter voorbereiding daarvan.

Meld je aan voor het symposium Educatie!

Back To Top