Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Europees congres – satellietbijeenkomst Nieuwegein

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2023 organiseert Rett Syndrome Europe een hybride congres, het Network Support and Research Event.

Hybride vanwege de combinatie van lokale bijeenkomsten in diverse landen en online deelname.
Leden van de RSE Scientific Advisory Board en anderen zullen presentaties geven voor ouders, verzorgers, behandelaars, wetenschappers. De presentaties zullen gestreamd worden vanuit Hongarije, met ondertiteling. In verschillende landen zullen satellietbijeenkomsten zijn, waaronder ook in Nederland. Het is ook mogelijk online deel te nemen, ook dan kun je kiezen voor Nederlandse ondertiteling van de presentaties.

Voor leden van de NRSV,  ouders en verzorgers, voor leden van de netwerken logopedie, fysiotherapie en educatie en voor behandelaars en wetenschappers, heeft de NRSV een satelliet-meeting georganiseerd. Dit zal zijn bij evenementenlocatie ‘Down Under’ in Nieuwegein. Hier kunnen we gezamenlijk de presentaties zien en onderling bespreken. In het programma is ruimte voor vragen en discussie met de sprekers, die tijdens de Q&A sessie live aanwezig zijn in Hongarije of op andere satellietlocaties.

Programma

Vrijdag 17 maart: 9.00 uur tot 17.00 uur
Thema’s: basaal onderzoek, geneesmiddelenonderzoek en gentherapie-onderzoek, dataverzameling en de rol van onderzoekers en ouderorganisaties

Zaterdag 18 maart: 9.00 uur tot 17.00 uur
Thema’s: medische problemen en behandeling, communicatie, fysio- en ergotherapie en muziek

Details over onderwerpen en sprekers zijn hieronder te vinden:
Definitief programma in het Nederlands

Welkom

Wij willen iedereen van harte uitnodigen aanwezig te zijn in Nieuwegein. De locatie biedt per dag ruimte aan maximaal 50 deelnemers, inschrijving op volgorde van aanmelding. Lunch, koffie/thee en borrel zijn inbegrepen.

Vanzelfsprekend zijn mensen met Rett syndroom zeer welkom, zij hoeven niet in te schrijven, maar helaas zijn de zorgfaciliteiten op deze locatie beperkt.

Kosten

Kosten per dag: € 25,- per persoon.

Inschrijven

Inschrijven kan voor één of beide dagen.

Inschrijven voor deelname online kan via de website van Rett Syndrome Europe. Je kunt dan ook voor Nederlandse ondertiteling kiezen.

Wij verheugen ons op een mooi congres en zien jullie graag op 17 en/of 18 maart.

Klik hier voor de gegevens van evenementenlocatie Down Under.

Met hartelijke groet,
Bestuur Nederlandse Rett Syndroom Vereniging:
Mariëlle van den Berg
Ad Linssen
Dianne Willems
Alja van Maanen

Back To Top