Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Landelijke netwerkbijeenkomst voor zorgverleners

Voor zorgverleners (niet voor ouders)

Beste netwerkleden, betrokken zorg- en onderwijsprofessionals,

Het is zo ver! Het is een paar maanden stil geweest van onze kant, maar na overleg met het bestuur van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV) kunnen we nu de eerstvolgende landelijke netwerkbijeenkomst aankondigen! Een aantal dingen blijven hetzelfde, maar er zijn ook wat veranderingen.

Gezamenlijke netwerkbijeenkomst
Op 13 oktober 2022, van 10:00 tot 16:00 uur, zien we je graag bij ‘t Veerhuis te Nieuwegein voor de eerste landelijke fysieke netwerkbijeenkomst sinds 2019. Je bent welkom vanaf 9:30 uur voor een kopje koffie of thee. ‘t Veerhuis is een vergadercentrum in Midden-Nederland dat goed te bereiken is vanaf de A2 en met het openbaar vervoer (neem de tram vanaf Utrecht CS). Er is een ruime gratis parkeerplaats direct naast ’t Veerhuis. Voor wie al langer lid is van het netwerk; dit is de vertrouwde locatie voor onze landelijke bijeenkomsten.

Inhoud studiedag
Deze studiedag staat in het teken van (hernieuwd) kennismaken en leren van elkaars ervaringen. We hebben de afgelopen periode al veel onderwerpen besproken in de verschillende netwerken en er is behoefte om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarom nemen we deze keer ruim de tijd voor intervisie en casuïstiek. En omdat er heel wat nieuwe collega’s zijn aangesloten sinds de laatste fysieke bijeenkomst in oktober 2019, zullen we ook een ronde ‘speeddates’ hebben met ons eigen netwerk.

Kosten
Vanaf nu vragen wij van iedere deelnemer een bijdrage van €100,00 om zo de huur van de ruimte, het eten en drinken en de geïnvesteerde tijd van ons als netwerkcoördinatoren gezamenlijk te dragen. Voorheen werden de kosten voor deze landelijke bijeenkomsten gedekt door de NRSV. Dat is nu dus veranderd. Na inschrijving krijg je een factuur, zodat je deze kosten bij jouw werkgever kunt declareren.
Als deze financiële bijdrage een probleem voor je is, neem dan contact met ons op via gerna.scholte@rett.nl.

Aanmelden
Je kunt je nu al inschrijven via deze link! We hopen dat jij er ook bij bent. Let op: de inschrijving sluit op 5 oktober 2022 om 23:59 uur, daarna is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze studiedag.

Bewijs van deelname
Elke deelnemer krijgt een bewijs van deelname na afloop van de studiedag. Logopedisten kunnen deze gebruiken voor accreditatiepunten voor bij- en nascholing.

Programma
Deze keer zullen er niet 2 maar 3 netwerken fysiek samenkomen! Tijdens de lockdown is in 2021 immers het netwerk Rett Syndroom & Onderwijs toegevoegd aan de reeds bestaande netwerken van logopedisten en fysiotherapeuten. ‘s Ochtends komen we samen voor monodisciplinair overleg en na een gezamenlijke lunch is er een multidisciplinair middagprogramma.

09:30 – 10:00 Aankomst en inschrijving
10:00 – 10:15 Welkomstwoord en introductie per netwerk
10:15 – 11:15 Sessie 1 – Casuïstiek / Inhoudelijke bespreking
11:15 – 11:30 Koffie / thee
11:30 – 12:15 Sessie 2 – Speeddate met netwerkleden

12:15 – 13:15 Gezamenlijke lunch

13:15 – 13:45 Opening van het multidisciplinaire deel van deze dag
13:45 – 14:45 Sessie 3 – Intervisie 1
14:45 – 15:00 Koffie / thee
15:00 – 15:45 Sessie 4 – Intervisie 2
15:45 – 16:00 Terugkoppeling leerpunten en afronding

We zien uit naar deze eerste leerzame landelijke bijeenkomst na zo’n lange tijd.
Met vriendelijke groeten,
Dr. Gill Townend, Hanneke Borst, Kitty van der Werff & Gerna Scholte

Back To Top