Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Tijdens de Rett Awareness Maand hebben we tien openhartige verhalen gedeeld vanuit diverse invalshoeken en over verschillende thema’s waar gezinnen met een Rett kind mee te maken hebben. Deze verhalen werden goed gelezen en ruimschoots gedeeld, waardoor ook veel mensen om ons heen ze hebben kunnen lezen. Hopelijk dragen ze zo bij aan een reëel beeld van wat er speelt binnen onze gezinnen.

We zijn gestart met een video van Anne-Marie Jung en we sluiten oktober af met een video van één van van onze andere ambassadeurs, namelijk zangeres en actrice Maaike Widdershoven. Als ambassadrice van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging weet ook zij hoe belangrijk het is dat wij ons verhaal blijven vertellen.

Zij weet ook dat het normaal gesproken voor veel gezinnen al zwaar is om de 24/7 zorg vol te houden. In deze tijd kan dat nog zwaarder zijn, omdat gezinsleden of ondersteuners in de thuissituatie ziek zijn of klachten hebben, waardoor ze geen zorg kunnen verlenen. Ook zorg buitenshuis kan niet altijd doorgaan, omdat zorgmedewerkers uitvallen.
Maaike roept op om gezinnen te ondersteunen, dat kan op enorm veel praktische manieren, vraag ze wat u voor hen kunt betekenen!

Als u juist graag een donatie doet aan de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging zijn we daar ook enorm blij mee. Daarmee behartigen we de belangen van gezinnen met een Rett kind, faciliteren we onderlinge ontmoetingen, zorgen we voor actuele informatie en ondersteunen we onderzoek en begeleiding op diverse gebieden.  Als u wilt bijdragen, jaarlijks of eenmalig, kunt u zich hier aanmelden.

Lees hier meer over Maaike Widdershoven en onze andere ambassadeurs.

Back To Top