Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Onlangs kreeg de NRSV de vraag of zij informatie over Rett syndroom kon geven aan de medewerkers van een kinderdagcentrum. En dat kan natuurlijk. Yolanda van Boven heeft namens de vereniging een presentatie gegeven.

Maar liefst 20 medewerkers luisterden aandachtig naar de theorie en achtergrond van het Rett syndroom, aangevuld met de ervaringen van Yolanda uit de praktijk. Het was niet altijd makkelijk om aan te sluiten op de vragen. Het is duidelijk dat er grote verschillen zijn binnen de verschijningsvormen van het Rett syndroom. De mogelijkheden in bewegen en communiceren variëren, waardoor het moeilijk is om een allesomvattend antwoord of oplossing aan te dragen. We kwamen er ook achter dat er op gebied van gedrag niet zoveel bekend is. Rett syndroom is complex, maar biedt zeker aanknopingspunten om de beperkingen niet bepalend te laten zijn.

BEWEEG MEE OP DE DEINING VAN RETT SYNDROOM

De avond bleek te kort, de impact die het Rett syndroom heeft op het leven van het kind en de omgeving is groot en niet in één bijeenkomst samen te vatten. Toch heeft deze avond verheldering en handvaten gegeven aan begeleiders om de specifieke zorg en ontwikkeling vorm te geven.

Back To Top