Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Sinds 2017 heeft Nederland een Netwerk voor Rett Syndroom & Logopedie en in 2019 is daar het Netwerk Rett Syndroom & Fysiotherapie bijgekomen. Beide netwerken kwamen op 15 maart jl. samen onder leiding van Gill Townend en Hanneke Borst vanuit het Rett Expertisecentrum Nederland-GKC. In de namiddag was Gerna Scholte ook aanwezig via skype. Logopedisten en fysiotherapeuten zijn van harte welkom om lid te worden van het netwerk als zij tenminste één cliënt met Rett syndroom ondersteunen. Geïnteresseerde logopedisten kunnen een e-mail sturen naar: g.townend@maastrichtuniversity.nl en fysiotherapeuten naar: hanneke.borst@rett.nl.

Het was de eerste officiële studiedag van het netwerk Rett syndroom & Fysiotherapie. Er waren 17 fysiotherapeuten aanwezig. Het was de vijfde bijeenkomst van het netwerk Rett syndroom & Logopedie. Deze keer waren 20 logopedisten aanwezig. Door de gezamenlijke bijeenkomst was er gelegenheid om een deel van het programma te combineren, om collega’s van de andere discipline te leren kennen en informatie uit te wisselen.

De netwerken kwamen samen voor een presentatie en casusbesprekingen over ademhaling. Deze voordracht werd via een digitale verbinding gegeven door medische specialist dr. Dick van Waardenburg van het Rett Expertisecentrum Nederland-GKC, vanuit Maastricht. Dr. van Waardenburg is ook hoofd van de PICU (pediatrische intensieve care unit) van het academisch ziekenhuis Maastricht.

’s Middags volgden beide netwerken een eigen programma. Het was een mooie en leerzame netwerkdag met een enthousiaste groep fysiotherapeuten en een betrokken groep logopedisten. Zij kijken uit naar de komende activiteiten en samenwerking.

Back To Top