Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Nancy Wolting-Hulzinga presenteert haar boek ‘Tinus gewoon mijn zusje’

Nancy heeft een boek geschreven van ‘een heel gewoon meisje met een bijzonder zusje’. Nancy’s zus leefde van 1975 tot 2011 en had het Rett syndroom. Het boek beschrijft dingen uit heel haar hele leven en ook wat voor invloed ze nog steeds heeft. Nancy hoopt vooral dat het boekje veel mensen mag bemoedigen.

Zij presenteert het boek op zaterdag 22 juni om 14.30 uur in Zwolle. Als je daar graag bij zou zijn, kun je een mail sturen voor meer gegevens naar: uniek.nancy@live.nl.
Via onze webshop is het boek te bestellen.

Tekst van de achterzijde van het boek:
“Niemand zit te wachten op een handicap, zeker niet op een meervoudige.
Tinus kon niet lopen of zitten, was incontinent, moest worden geholpen met eten en drinken en zei geen woord. Ze had het Rett syndroom. Dat was soms een behoorlijke worsteling, maar hier had zij mee te dealen. En ik als zus ook.

Voor de buitenwereld was Tinus misschien een kasplantje. Wie verder keek dan de buitenkant, wist echter wel beter. Ze was juist een uitgesproken en krachtige vrouw, haar handicap was veel meer dan een beperking.

Door Tinus ging ik anders kijken naar het leven, ze leerde me een belangrijke levensles. Ook al is ze niet meer hier, nog altijd heeft ze invloed op mijn leven.
Dit is het verhaal van een heel gewoon meisje met een bijzonder zusje.”

Nancy was eerder ook te zien en horen in het tv-programma ‘Ik mis je’ van de EO, zie deze link.

Link naar webshop: https://rett.nl/product/tinus-gewoon-mijn-zusje/

Back To Top