Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Donderdag 21 maart tijdens het EMB congres in Zwolle, zullen twee moeders van Rett meiden een aantal workshops verzorgen voor groepen zorgverleners en ouders. Yolanda van Boven, de moeder van Floortje en Alja van Maanen, moeder van Nova. Zij doen dit samen met een zorgverlener, dat is het thema van de dag: Samen schitteren voor EMB.

Yolanda van Boven werkt samen met de behandelaar Ondersteunde Communicatie van Floortje. Zij vragen aandacht voor het belang van het ‘presume competence’ principe, waarbij het uitgangspunt is dat er vaardigheden aanwezig zijn en dat elk kind en elk mens kan leren en ontwikkelen.

Alja van Maanen werkt samen met een begeleidster van Nova. Zij vragen aandacht voor het ouderperspectief in een gezin met een EMB kind, de impact op zo’n gezin en zij hebben het over oudergericht werken door zorgverleners.  Ook zal er door een spreker van zorgorganisatie Pluryn een workshop gegeven worden over communicatie via oogbestuurde spraakcomputers, met als voorbeeld een cliënt met Rett syndroom die bij hen woont en succesvol aan het leren is hoe ze op deze manier kan communiceren.

https://embcongres.nl/

Back To Top