Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Deze zomer biedt de NRSV in samenwerking met het Rett Expertise Centrum een fors aantal webinars aan. De webinars zijn bedoeld voor ouders en er zal ook nog een webinar gegeven worden voor de broers en zussen van onze Rett-dames.

Webinar
Een webinar is eigenlijk gewoon een presentatie, zoals jullie die gewend zijn van het NRSV symposium. Het verschil is dat jullie nu de deur niet uit hoeven. De presentatie is namelijk online toegankelijk, via een weblink. Iedereen die zich vooraf registreert en inlogt op het aangegeven tijdstip, kan in het chatvenster vragen typen en deze versturen aan de presentator. Voor elke webinar is er een aparte registratielink.

Twee webinars op 3 juli 2019
Aanstaande woensdag 3 juli 2019 staan de eerste webinars gepland. Op één avond worden twee afzonderlijke onderwerpen besproken in twee achtereenvolgende presentaties. De eerste zal zijn om half negen. Daarna logt u weer opnieuw in voor de tweede webinar die begint om half tien. Deze webinars duren ongeveer 45 minuten.

Onderwerpen

Titel: NRSV Webinar – Een kant en klaar vocabulaire en modelleren; waarom en hoe?
3 juli 2019 | 20:30 – 21:15 uur
Presentator: Gerna Scholte

Veel dames gebruiken inmiddels een oogbestuurde spraakcomputer. Je kunt kiezen om zelf een bladenset te maken of gebruik maken van een kant en klaar vocabulaire. Waar kies je voor? Als je een spraakcomputer hebt, dan wil je graag dat je dochter deze zo goed mogelijk gebruikt. In deze webinar wordt uitleg gegeven over wat jij kunt doen om te helpen.

Klik hier om te registreren. 

Titel: NRSV Webinar – Een overzicht van de beschikbare hulpmiddelen; hardware en software
3 juli 2019 | 21:30 uur – 22:15 uur
Presentator: Gerna Scholte

“Een oogbestuurde computer is niet een Tobii. Een Tobii is wel een van de beschikbare oogbestuurde computers die je kunt kiezen”. Zes Nederlandse leveranciers hebben ieder een eigen assortiment aan oogbestuurde spraakcomputer. Het kan soms een hele puzzel zijn om te bepalen met welk bedrijf jullie uitnodigen om langs te komen voor een passing en/of een proefperiode. In deze webinar wordt een overzicht gegeven van de beschikbare hardware en software en waar je rekening moet houden als je gaat kiezen.

Klik hier om te registreren.

 

De webinars worden opgenomen
We hopen dat jullie live deel kunnen nemen, zodat jullie alle vragen kunnen stellen die nog niet door de medewerkers van het Rett Expertisecentrum beantwoord zijn. Als het niet lukt om de webinar live te volgen, dan kunnen jullie de opname bekijken op een later tijdstip. Het is handig om je gewoon te registreren. Iedereen die zichzelf registreert krijgt na afloop van de opname binnen 2 uur automatisch een link naar de opname.

Meer informatie over de verdere programmering volgt nog. De informatie wordt verspreid via de Facebook groep en de pRettmail.

Registreren

Om jezelf voor een webinar te registreren, klik je op de link die hoort bij de betreffende webinar. Je ziet dan een scherm waar je 3 gegevens invult. Je voornaam, achternaam en een e-mailadres. Het e-mail adres wordt gebruikt om een uur voor aanvang van de webinar de link naartoe te sturen die je gebruikt om deel te nemen aan de webinar. Een gedeelte van deze automatische e-mail is in het Engels, dat kunnen we helaas niet veranderen. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons.

Het is handig om op 3 juli ongeveer 5-10 minuten van te voren online te zijn, zodat u zeker weet dat u het begin niet mist door technische problemen.

Back To Top