Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Silke

Hoi, ik ben Silke.

Als buitenmens maak je mij blij met fietsen, zwemmen, paardrijden en wandelen.

Ik vind het leuk om te leren en ben dol op uitdagingen.
Het Rett syndroom beperkt mij om me verstaanbaar te maken. Dat is frustrerend, voor mijzelf en de mensen om mij heen
Silke is een gevoelige, jonge dame. Zij ervaart de verschillende emoties vaak intens en dat is voor Silke en de mensen in haar omgeving ingewikkeld. Ze kan niet praten. Om Silke te begrijpen moet je goed naar haar ogen, mimiek en lichaamshouding kijken om haar gevoelens te herkennen.Om die lichaamstaal te kunnen lezen, heeft een coach samen met haar kudde paarden meer inzicht gegeven in wat Silke non-verbaal vertelt. Lees dit verhaal in het Rett magazine 65. De Tobii spraakcomputer geeft haar de mogelijkheid woorden te geven aan haar emoties.

Het zelfvertrouwen van Silke groeit als mensen haar meer regie geven en ze haar eigen keuzes kan maken. Ze vindt het fijn om klusjes te doen en daarvoor waardering te krijgen. Zij is geen klein kind meer, maar een echte puber die meer begrijpt dan je denkt. Nieuwe dingen leren, daar wordt ze blij van.

Silke is geïnteresseerd in geschiedenis, topografie van de hele wereld, rekenen en lezen. Haar energie kan ze kwijt in het zwembad, met paardrijden, met fietsen of wandelen in het bos of aan het strand. Ontspannen doet ze door naar muziek te luisteren.

<PortRett gepubliceerd in 2023>
Back To Top