Ga naar hoofdinhoud
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

De familiedag op zaterdag 18 juni jl. was een groot succes en met recht een tropisch feest met deze temperatuur!

Eindelijk konden we na vier jaar weer een familiedag organiseren. Vanwege corona was het in 2020 en ook vorig jaar onmogelijk om dit tweejaarlijkse evenement voor elkaar te krijgen. Deze familiedag was opnieuw een ontspannen dag met leuke activiteiten bij Geertje’s Hoeve in Haarzuilens voor wel 70 gezinnen en families.

Bijzondere momenten
Wat fijn om elkaar na zo’n lange tijd weer in het echt te kunnen zien. Veel bijzondere momenten en warme ontmoetingen voor Rett kinderen en hun broers en zussen, ouders, grootouders, zorgverleners en andere familie en betrokkenen. Heerlijk om met elkaar een ontspannen dag te beleven en ervaringen uit te wisselen met anderen die vaak hetzelfde mee maken.
Voor veel gezinnen de eerste keer dat ze zo’n dag hebben ervaren. Best heel wat om voor het eerst zoveel andere Rett kinderen te zien.

Veel activiteiten
Voor iedereen was er wat te doen, geen tijd om te vervelen.
Er was muziek van een Caribische percussieband, mooie liedjes van onze ambassadrice Maaike Widdershoven, klassieke muziek van cello’s. Een ballonnenclown maakte leuke figuren en er liepen een aantal lieve clowns rond die mooie 1op1 momentjes hadden met alle kinderen. Er was een goochelaar en je kon je laten schminken.

Op de stormbaan en het springkussen werd lekker gespeeld en natuurlijk werd er met de geitjes geknuffeld en hebben ze flink wat flesjes melk gekregen.
Er zijn mooie kunstwerken gemaakt bij de graffiti workshop en de heupen gingen los bij de hoelahoeps.
Veel ouders én kinderen hebben een heerlijk ontspannen massage gekregen.

Gelukkig was er met die warmte ruim voldoende schaduw en koele drankjes, een heerlijk lunchbuffet, vers fruit, lekkere snoepjes en tropische cocktails.
Bij de kraampjes waren leuke en handige producten te koop van Miki4all, ModeliefjeMaakt en Optidee.
Ook waren er een aantal mensen van het Rett expertisecentrum Maastricht en de netwerken aanwezig. Vul nog even de vragenlijsten in over communicatie en onderwijs in via het formulier als je dat hebt gekregen of doe dat alsjeblieft alsnog als we de informatie daarover op de website zetten.

Foto’s
Onze huisfotograaf Perro heeft mooie familieportretten gemaakt en veel foto’s gedurende de hele dag. Via deze link kun je ze bekijken. De familieportretten worden gemaild, mocht je deze binnenkort niet ontvangen, stuur dan een mail naar info@rett.nl.

Enthousiaste reacties
We hebben veel enthousiaste reacties gekregen waaruit vooral de verbondenheid naar voren kwam, bijvoorbeeld:

“Het is zo fijn dat iedereen liefdevol naar ons kind omziet en er niemand is die naar ons kijkt. Een veilig en vertrouwd gevoel.”
Daar doen we het voor!

Bedankt!
Graag bedanken wij heel hartelijk voor het mogelijk maken van deze prachtige dag:

         

 

 

 

 

         

 

Back To Top