Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Rett-Ambassadrice Hadewych Minis

 

 

 

 

Een half jaar geleden werd ik benaderd door Lone en Maaike, of ik wilde zingen voor de RETT ALERT benefietavond. Ik was vereerd dat ik op deze avond mocht optreden. Eerlijk gezegd had ik tot dan toe nog nooit van RETT gehoord.

Na afloop van de avond sprak Anja me aan, of ik een keer bij haar in het huisje of mammaloewagen wilde verblijven, met m’n gezin, en daar een bloem zou willen planten ter ere van de RETT-meisjes. Dat wilde ik! Inmiddels had ik me meer verdiept in deze aandoening en werd er erg door aangegrepen.  M’n man en ik hebben een zoontje van bijna twee en realiseren ons dat het helemaal niet vanzelfsprekend is dat je kind gezond is. We zijn met het gezin bij Anja en haar gezin geweest en hebben haar innemende dochter Menina mogen ontmoeten. M’n man en ik waren onder de indruk van de geweldige manier van omgaan met elkaar, de liefde, het betrekken van de kinderen, de openheid maar bovenal de hervonden levensvreugde en de kracht die ze daardoor uitstraalden. Het is inspirerend om te zien hoe Anja zich uit kan leven met haar creativiteit en hoeveel liefde zij te geven heeft. Wat geweldig dat dit soort mensen bestaan! Het is namelijk voor te stellen dat het leven met een kindje met zo’n heftige aandoening zeer zwaar is! Om dan je krachten en liefde zo te bundelen, daar heb ik grote bewondering voor.

Ik vind het ongelofelijk belangrijk om me in te zetten voor de RETT-meisjes en hun familie. Hierdoor hoop ik meerdere mensen bewust te maken van RETT en hoop ik de meisjes en hun familie af en toe blij te maken of even af te kunnen leiden door er voor hen te zijn.

Dank je wel dat ik jullie ambassadrice mag zijn!

Heel veel liefs van Hadewych Minis

september 2013

Back To Top