Skip to content
De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt alle personen met Rett syndroom in Nederland

Pilotdag – Volgende stap in ontwikkeling

Kitty, Hanneke, Mariëlle en Gerna

Zijn jullie toe aan de volgende stap in de ontwikkeling van jullie dochter of zoon met Rett syndroom? Willen jullie aan de slag met educatie en/of ontwikkeling, maar weten jullie niet goed waar te beginnen? Of zijn jullie bezig met educatie en ontwikkeling, maar zijn jullie benieuwd of er nog meer mogelijk is? Heeft jullie dochter of zoon logopedie en fysiotherapie, maar willen jullie nieuwe mogelijkheden ontdekken? Wij denken graag met jullie mee tijdens een pilotdag op vrijdag 19 mei a.s.   

In de netwerken logopedie, fysiotherapie en educatie hebben de netwerk experts de afgelopen jaren veel kennis gedeeld en opgebouwd. Deze kennis en ervaring willen we graag meer met jullie delen. Vanuit de NRSV en de coördinatoren van de professionele netwerken voor Rett syndroom is hiervoor nu de mogelijkheid. Op diverse locaties in het land ontmoeten wij onze leden graag om een dagdeel met en over jullie kind te praten en een aantal dingen uit te proberen.  

Op vrijdag 19 mei 2023 zullen we hiervoor een eerste dag organiseren voor zowel kinderen als volwassenen met Rett syndroom en hun ouders, woonachtig in Rotterdam en omstreken. De locatie is KDC Esse Zoom in Nieuwerkerk a/d IJssel. De dag begint met een gezamenlijke inloop, gevolgd door 3 individuele sessies van 45 minuten op het gebied van educatie, logopedie en fysiotherapie. Tussendoor is er tijd om bij te praten met de andere ouders en met bestuursleden van de NRSV. 

Locatie
Op KDC Esse Zoom, een kinderdagcentrum van Gemiva in Nieuwerkerk a/d IJssel, zijn voorzieningen zoals een tillift, verschoonruimte, rustruimte en magnetron om voeding op te warmen aanwezig. De gezinnen zullen in een groepsruimte verblijven, waar ook 1 of 2 bestuursleden aanwezig zijn om een huiskamer-sfeer te creëren. De individuele sessies vinden plaats in de behandelruimtes op het KDC.  

Individuele sessies
Er worden individuele sessies aangeboden op drie domeinen: 

  • Educatie en ontwikkeling door Kitty van der Werff 
  • Logopedie en communicatie door Gerna Scholte 
  • Fysiotherapie en beweging door Hanneke Borst  

Per sessie is er 45 minuten beschikbaar, voor onderzoek, advies en het bespreken van vragen. Een eigen therapeut of leerkracht mag hierbij ook aansluiten om een soepele overdracht te garanderen.  

Globaal programma
Er is ruimte voor 2 groepen van elk 3 kinderen met hun ouders op deze dag. De eerste groep start om 8.30 en sluit af met een lunch, de tweede groep begint met de lunch en is rond 16.00 klaar. Voor beide groepen is er gelegenheid om langer te blijven (ochtendgroep) of eerder te komen (middaggroep) voor ontmoeting. Daarnaast kun je gebruik maken van o.a. de snoezelruimte en hopelijk het zwembad van KDC Esse Zoom van Gemiva.   

Het programma is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en is dus nog niet helemaal definitief.  

Voorlopig programma:
8.30 inloop en welkom 1e groep ouders en kinderen
9.00 1e sessie
10.00 2e sessie
11.00 3e sessie 

12.00 Lunch – inloop 2e groep ouders en kinderen, napraten met 1e groep
13.00 1e sessie
14.00 2e sessie
15.00 3e sessie
16.00 napraten en afronden met ouders

Kosten
De kosten voor de sessies van elk 45 minuten consultatie voor logopedie en fysiotherapie zullen 2 x € 75 = € 150 bedragen.
De kosten voor deze consulten kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar als specialistische, eenmalige zorg. Ook als uw kind al fysiotherapie en logopedie ontvangt via een KDC of een eigen logopedist of fysiotherapeut. De ervaring leert dat dit goedgekeurd kan worden. Jullie ontvangen hiervoor aan het einde van de sessie een factuur, deze kunnen jullie indienen bij jullie zorgverzekeraar.

Het consult educatie kan niet gedeclareerd worden. Voor dit consult en andere kosten betaalt u een eigen bijdrage van € 95, waarvoor u mogelijk het persoonsgebonden budget – vrije ruimte kunt gebruiken. Dit bedrag wordt direct bij aanmelding verrekend.

Aanmelden pilotdag

Overige informatie
We hopen dit soort individuele ontmoetings- en adviesdagen in verschillende regio’s aan te gaan bieden in het komende jaar. Dus woont u niet in regio Rotterdam, maar hebt u wel interesse in individuele coaching? Houd de berichtgeving en de Rettmail nieuwsbrief in de gaten. En als jullie alvast een plekje willen reserveren, of een kinderdagcentrum of school in een andere regio weten waar we een dergelijke dag kunnen organiseren, mail dan ook naar Hanneke via hanneke.borst@rett.nl 

We hopen jullie op 19 mei te mogen begroeten! 

Gerna Scholte, spraak-taal patholoog – coördinator Netwerk Rett syndroom & Logopedie
Kitty van der Werff, leerkracht – coördinator Netwerk Rett syndroom & Educatie
Hanneke Borst, kinderfysiotherapeut – coördinator Netwerk Rett syndroom & Fysiotherapie
Mariëlle van den Berg, voorzitter NRSV 

Back To Top